Magamról

Néma Attiláné Staar Ella

Négy gyermek édesanyja vagyok. Kecskeméten élünk.

Főhivatásomnak az anyaságot tartom, és hogy más anyákat segítsek abban, hogy ennek az életre szóló, szép hivatásnak minden korszakát minél inkább kiteljesedve éljék meg.
Vallom, hogy a boldogságért sokat tehetünk, érdemes tudatosan készülni a családi életre. Hálás vagyok azért, hogy főállásban is a családi életre neveléssel (csén) foglalkozhatom, különböző korosztályokkal.

Sokat jelent a jó kezdet, szülés- és születésélményünk nagyon meghatározó, ezért dúlaként kismamákat kísérek a várandósságuk során, a vajúdás és szülés folyamatában, és a gyermekágyas időszakban, amikor ők igénylik. Főleg Budapesten és Kecskeméten dolgozom.

Az elmúlt 15 évben többször megkértek már mamák rokoni-baráti körből, hogy legyek mellettük életük egyik legnagyobb eseményénél. Ezen tapasztalatok alapján választottam a dúlai hívatást, hogy az a család, amelyik megtisztel bizalmával, minél örömtelibben élje át a szülés–születés intenzív, életre szóló élményét.

A szülés napján (és az azt körülölelő hónapokban) nem csak gyermek születik, hanem anya és apa is, egy új család.
A család intimitását, a szülés Ünnep jellegét őrzöm és táplálom.
Szeretem az apás szüléseket. Persze ha az apa nem szeretne bejönni, akkor is megoldható, hogy a számára biztonságos távolságból minél jobban bevonjuk őt a folyamatba.

Fontosnak tartom, hogy a szülés olyan Ünnep lehessen, amiből erőt meríthetnek, megerősítve kötődésüket, kapcsolataikat. Ahogy az egyik kismama fogalmazta, aki felkért:
"Azt szeretném, hogy szép élmény, kedves, fényes dolog maradjon. Mielőtt nem találkoztunk bizonytalan voltam, hogy hogyan is lesz, de miután találkoztunk, azt mondtam: Jé, ez az! Itt van egy ember, aki ebben segít!"

Köszönöm a bizalmat azoknak, akik meghívtak erre az ünnepre! Én is nagyon sokat kapok és tanulok minden családtól. Élvezem, hogy nincs két egyforma, gyönyörködöm a sokszínűségükben!

Fontosnak tartom, hogy bizalommal teli légkör, jó együttműködés legyen a szülőszobán az újonnan születő család és az egészségügyi szakszemélyzet között, a munkámmal is ezt segítem. Nagyon jó tapasztalataim vannak azokkal a szakemberekkel, akikkel együtt lehettem.

Gyermekeim születése előtt olasz tolmácsként dolgoztam, majd gyógymasszőr végzettséget szereztem. Nemzetközi Okleveles Csecsemőmasszázs Oktató (CIMI) vagyok, a Magyar Gyermekmasszázs Egyesület tagja és a Magyarországi Dúlák Egyesületének (MODULE) elnökségi tagja, az egyesület dúlaképzésében vettem részt, ezen kívül Ina May Gaskin, és a DONA International képzésein.
Korszerű szoptatási ismeretekkel rendelkezem, mivel elvégeztem az ez irányú akkreditált egészségügyi továbbképzést. Családi életre neveléssel foglalkozom, a SZÉK Család-munkacsoportjával család-órákat tartok, leginkább általános és középiskolás korosztálynak. Ovisoknak szóló Születés-mesét, és szülői foglalkozásokat is tartok különböző témakörökben. Kifejezetten érdekel a várandósság és a szülés pszichológiája. Ebben az irányban tanulok tovább. A Bács-Kiskun Megyei Esélyegyenlőségi Iroda munkatársaként szolgáltam elsősorban a nők és gyermekek célcsoportját, sorstárs támogató közösségeket, programokat hívtam létre. Segítem az együttműködést és az érdekegyeztetést a különböző szakmai és civil szervezetek között. 2012. januárjától a Parázs Pasztorális Központban is dolgozom ezekért a célokért.

Rendszeresen hívnak ismertetőt tartani a dúlaságról, beszélgetni a női test és lélek szépségeiről, a természetes családtervezésről (TCST), amit nagyon szívesen vállalok.

Ha többet szeretnél tudni rólam, nézd meg a többi menüpontot!
Örülök, hogy itt vagy!
Örömmel veszem, ha megírod nekem a véleményedet, meglátásaidat, kérdéseidet!
nemaneella2015[at]gmail[dot]com
A témákhoz tartozó képre kattintva fotógalériát találsz!