Magamról

Néma Attiláné Staar Ella

Melletted állok szívvel-Lélekkel, hogy a szülés-születés Ünnep legyen
minden körülmények között!

ONLINE is elérhetsz!
Privát Fb csoportomhoz
itt csatlakozhatsz:
https://www.facebook.com/groups/szulesszivvellelekkel

Négy gyermek édesanyja vagyok. Kecskeméten élünk, sokszor dolgoztam Budapesten és mostanában Kiskunhalason is.
Főhivatásomnak az anyaságot tartom, és hogy más anyákat segítsek abban, hogy ennek az életre szóló, szép hivatásnak minden korszakát minél inkább kiteljesedve éljék meg.
Vallom, hogy a boldogságért sokat tehetünk, érdemes tudatosan készülni a családi életre és az életszakaszváltásokra. Hálás vagyok azért, hogy főállásban is ezzel foglalkozhatom dúlaként és párkapcsolati trénerként a férjemmel együtt, (aki a szülésről is mindent tud.) :)  

Sokat jelent a jó kezdet, szülés- és születésélményünk nagyon meghatározó, ezért állok az anyák-apák-családok mellett dúlaként a várandósságuk során, a vajúdás és szülés folyamatában, és a gyermekágyas időszakban, amikor ők igénylik.
Itt láthatod a BONUM TV interjúját velem.

2009. februárjától vagyok hivatásos dúla, eddig több, mint 500 anya (de előfordult, hogy apa) kért fel, hogy legyek mellettük életük egyik legfontosabb eseményénél. Azt szolgálom, hogy az a család, amelyik megtisztel bizalmával, minél örömtelibben élje át a szülés–születés intenzív, életre szóló élményét. Ezért tartok különböző formákban és időtartamban Szülésfelkészítő műhelyeket.
A velem készült rádióinterjút, ami a pozitív szülésélményről szól itt találod. 

A szülés megismételhetetlen napján (és az azt körülölelő hónapokban) nem csak gyermek születik, hanem anya és apa is, egy új család. A család intimitását, a szülés Ünnep jellegét őrzöm és táplálom. Hogy hogyan, arról itt találsz konkrétumokat. 
Szeretem az apás szüléseket. Persze ha az apa nem szeretne bejönni, akkor is megoldható, hogy a számára biztonságos távolságból minél jobban bevonjuk őt a folyamatba.

Fontosnak tartom, hogy a szülés olyan Ünnep lehessen, amiből erőt meríthetnek, megerősítve kötődésüket, kapcsolataikat. Ahogy az egyik kismama fogalmazta, aki felkért:
"Azt szeretném, hogy szép élmény, kedves, fényes dolog maradjon, ne (csak) egy egészségügyi esemény. Mielőtt nem találkoztunk bizonytalan voltam, hogy hogyan is lesz, de miután találkoztunk, azt mondtam: Jé, ez az! Itt van egy ember, aki ebben segít!"

Köszönöm a bizalmat azoknak, akik meghívtak életük egyik legintenzívebb napjára! Én is nagyon sokat kapok és tanulok minden családtól. Élvezem, hogy nincs két egyforma, gyönyörködöm a sokszínűségükben!

Fontosnak tartom, hogy bizalommal teli légkör, jó együttműködés legyen a szülőszobán az újonnan születő család és az egészségügyi szakszemélyzet között, a munkámmal is ezt segítem. Nagyon jó tapasztalataim vannak azokkal a szakemberekkel, akikkel együtt lehettem.

Gyermekeim születése előtt olasz tolmácsként dolgoztam, később gyógymasszőrként. Egy évtizede már a segítő szakmában telnek a napjaim egyéni konzultációkkal, csoportos tréningekkel és szép szülések kísérésével. A segítő hivatásról sokat tanultam a szociális munkás, tréner és coach képzéseken. Megoldásközpontú módszerekkel dolgozom, melyek nagyon hatékonyak olyan extrém sportoknál is, amilyen a szülés-születés világa! :) Sőt szülésélmény-feldolgozás során is, melyet egyéni és csoportos formában is fel tudok ajánlani! Ha negatív szülésélményed van, ne őrizgesd tovább!

A Magyarországi Dúlák Egyesületének (MODULE) társelnöke, dúlákat képzek és mentorálok. Az egyesület dúlaképzésében vettem részt 2009-ben, ezen kívül Ina May Gaskin - természetes szülés, Penny Simkin - traumafeldolgozó, Barbara Harper - vízbenszülés és a DONA International képzésein, és számos továbbképzésen... amelyek közül a Spinning Babies módszerét nagyszerű szüléskönnyítő lehetőségnek tartom.
Legújabb és kifejezetten nagy hatású módszer, amit lelkesen használok: MAP - várandós test felmérése és korrekciója a könnyebb szülés érdekében. (MAP TM for Better Birth Prenatal Visit Protocol)
Nemzetközi Okleveles Csecsemőmasszázs Oktató (CIMI) vagyok, a Magyar Gyermekmasszázs Egyesület tagja. Korszerű szoptatási ismeretekkel rendelkezem, mivel elvégeztem az ez irányú akkreditált egészségügyi továbbképzést. Nem értek mindenhezis, hanem igyekszem megragadni a fejlődés lehetőségeit és tudok magamnál jobb szakembert ajánlani, ha szükséges. :)

Mániám a párbeszéd előmozdítása! Segítem az együttműködést és az érdekegyeztetést a különböző szakmai és civil szervezetek között. A Bács-Kiskun Megyei Esélyegyenlőségi Iroda munkatársaként szolgáltam elsősorban a nők és gyermekek célcsoportját, sorstárs támogató közösségeket, programokat hívtam létre. 2012. januárjától a Parázs Pasztorális Központ koordinátoraként is dolgozom ezekért a célokért különböző családi és párkapcsolati programok szervezőjeként és trénereként. A SZÉK Egyesület Család-munkacsoportjával dolgoztam 7 évig a Családi Éltere Nevelés területén. Ovisoknak szóló Születés-mesét, és szülőknek való foglalkozásokat is tartok különböző témakörökben. 2018-ban sok év vágyakozás után megalapítottam a Kecskeméti Dúlakört, hogy a szakmai fejlődést és összefogást erősítsük a családok érdekében az újonnan képződő dúlatársaimmal. 2019. novemberétől 2022. májusáig a Koramentorház szakmai csapatát erősítettem, szülésélmény-feldolgozó csoportokat tartottam. 2023-ban 10 szakember társammal együtt megalapítottuk a HÍrös Családmentor Egyesületet. 
Kifejezetten érdekel a várandósság és a szülés pszichológiája. Ebben az irányban tanulok tovább. 

Rendszeresen hívnak előadást tartani a dúlaságról, beszélgetni a női test és lélek szépségeiről, a pozitív szülésélmény elősegítéséről, anyaságról-apaságról, amit nagyon szívesen vállalok. Ha érdekel, egyeztessünk! :)

Örülök, hogy itt vagy!
Örömmel veszem, ha megírod nekem a véleményedet, meglátásaidat, kérdéseidet!
nemaneella2015@gmail.com