Magamról

Néma Attiláné Staar Ella

VÍRUSHELYZETBEN is elérhetsz ONLINE!
Új Fb csoportot is létrehoztam, itt csatlakozhatsz:
https://www.facebook.com/groups/szulesszivvellelekkel
Szülés szívvel-Lélekkel, hogy a szülés-születés Ünnep legyen ezekben a különleges időkben is!

Négy gyermek édesanyja vagyok. Kecskeméten élünk, sokszor dolgozom Budapesten is.
Főhivatásomnak az anyaságot tartom, és hogy más anyákat segítsek abban, hogy ennek az életre szóló, szép hivatásnak minden korszakát minél inkább kiteljesedve éljék meg.
Vallom, hogy a boldogságért sokat tehetünk, érdemes tudatosan készülni a családi életre és az életszakaszváltásokra. Hálás vagyok azért, hogy főállásban is ezzel foglalkozhatom párkapcsolati trénerként és dúlaként.

Sokat jelent a jó kezdet, szülés- és születésélményünk nagyon meghatározó, ezért dúlaként kismamákat kísérek a várandósságuk során, a vajúdás és szülés folyamatában, és a gyermekágyas időszakban, amikor ők igénylik.
Itt láthatod a BONUM TV interjúját velem.

Az elmúlt 15 évben többször megkértek már mamák rokoni-baráti körből, hogy legyek mellettük életük egyik legnagyobb eseményénél. Ezen tapasztalatok alapján választottam a dúlai hívatást, hogy az a család, amelyik megtisztel bizalmával, minél örömtelibben élje át a szülés–születés intenzív, életre szóló élményét.
A velem készült rádióinterjút, ami a pozitív szülésélményről szól itt találod. 

A szülés napján (és az azt körülölelő hónapokban) nem csak gyermek születik, hanem anya és apa is, egy új család.
A család intimitását, a szülés Ünnep jellegét őrzöm és táplálom. Hogy hogyan, arról itt találsz konkrétumokat. 
Szeretem az apás szüléseket. Persze ha az apa nem szeretne bejönni, akkor is megoldható, hogy a számára biztonságos távolságból minél jobban bevonjuk őt a folyamatba.

Fontosnak tartom, hogy a szülés olyan Ünnep lehessen, amiből erőt meríthetnek, megerősítve kötődésüket, kapcsolataikat. Ahogy az egyik kismama fogalmazta, aki felkért:
"Azt szeretném, hogy szép élmény, kedves, fényes dolog maradjon. Mielőtt nem találkoztunk bizonytalan voltam, hogy hogyan is lesz, de miután találkoztunk, azt mondtam: Jé, ez az! Itt van egy ember, aki ebben segít!"

Köszönöm a bizalmat azoknak, akik meghívtak erre az ünnepre! Én is nagyon sokat kapok és tanulok minden családtól. Élvezem, hogy nincs két egyforma, gyönyörködöm a sokszínűségükben!

Fontosnak tartom, hogy bizalommal teli légkör, jó együttműködés legyen a szülőszobán az újonnan születő család és az egészségügyi szakszemélyzet között, a munkámmal is ezt segítem. Nagyon jó tapasztalataim vannak azokkal a szakemberekkel, akikkel együtt lehettem.

Gyermekeim születése előtt olasz tolmácsként dolgoztam, majd gyógymasszőr végzettséget szereztem. Ma már a segítő szakmában telnek a napjaim egyéni konzultációkkal, csoportos tréningekkel és szép szülések kísérésével. A segítő hivatásról sokat tanultam szociális munkásként, trénerként és coachként. Megoldásközpontú módszerekkel dolgozom, melyek nagyon hatékonyak olyan extrém sportoknál, amilyen a szülés-születés világa! :)
Nemzetközi Okleveles Csecsemőmasszázs Oktató (CIMI) vagyok, a Magyar Gyermekmasszázs Egyesület tagja és a Magyarországi Dúlák Egyesületének (MODULE) elnökségi tagja, az egyesület dúlaképzésében vettem részt 2009-ben, ezen kívül Ina May Gaskin, Penny Simkin, Barbara Harper és a DONA International képzésein, és számos továbbképzésen... amelyek közül a Spinning Babies módszerét fantasztikus szüléskönnyítő lehetőségnek tartom. Korszerű szoptatási ismeretekkel rendelkezem, mivel elvégeztem az ez irányú akkreditált egészségügyi továbbképzést.

Segítem az együttműködést és az érdekegyeztetést a különböző szakmai és civil szervezetek között. Mániám a párbeszéd elősegítése! A Bács-Kiskun Megyei Esélyegyenlőségi Iroda munkatársaként szolgáltam elsősorban a nők és gyermekek célcsoportját, sorstárs támogató közösségeket, programokat hívtam létre. 2012. januárjától a Parázs Pasztorális Központ koordinátoraként is dolgozom ezekért a célokért különböző családi és párkapcsolati programok szervezőjeként és trénereként. Családi Életre Neveléssel foglalkozom, a SZÉK Egyesület Család-munkacsoportjával dolgoztam 7 évig. Ovisoknak szóló Születés-mesét, és szülői foglalkozásokat is tartok különböző témakörökben. Kifejezetten érdekel a várandósság és a szülés pszichológiája. Ebben az irányban tanulok tovább. 2018-ban sok év vágyakozás után megalapítottam a Kecskeméti Dúlakört, hogy a szakmai fejlődést és összefogást erősítsük a családok érdekében. 

Rendszeresen hívnak előadást tartani a dúlaságról, beszélgetni a női test és lélek szépségeiről, a pozitív szülésélmény elősegítéséről, anyaságról-apaságról, amit nagyon szívesen vállalok. Ha érdekel, egyeztessünk! :)

Ha többet szeretnél tudni rólam, nézd meg a többi menüpontot!
Örülök, hogy itt vagy!
Örömmel veszem, ha megírod nekem a véleményedet, meglátásaidat, kérdéseidet!
nemaneella2015@gmail.com
A témákhoz tartozó képre kattintva fotógalériát találsz!