Amiben segíthetek

Miben segíthet egy dúla?

Csak abban, amiben te kéred!
VÍRUSHELYZETBEN is elérhetsz!
A dúla egy társ a szülés körüli időszakban, aki melletted áll, ha kéred. Nem egészségügyi feladatot lát el, bár egészségügyi jó hatásait több kutatás igazolta. A dúla informatív, érzelmi, és fizikai támogatást nyújt, amikor kéred, szülés előtt, alatt és/vagy után. Amennyire egyszerű, annyira nagyszerű!

A pszichológia ismeri és nagyra értékeli a társas támasz fogalmát, mely az életfordulóknál - mint amilyen a gyermekvállalás is - különösen fontos. A sorstárs támogatás az egyik leghatékonyabb segítségnyújtás, hiszen megélt tapasztalat áll mögötte. A laikus dúla olyan asszony, aki már átélte azt, ami rád vár, a várandóság, szülés, gyermekágy örömeit és nehézségeit, ismeri belülről a folyamatot. Együttérző, elfogadó, nem fölötted áll, hanem melletted. Van ideje meghallgatni téged, beszélgetni veled. Ugyanez vonatkozik a professzionális dúlára is, de még több tapasztalattal és szakmai tudással felvértezve áll melletted ebben a jelentős időszakban. 2009 óta szolgálom így azokat a családokat, akik megtisztelnek bizalmukkal.

A dúla nem helyettesíti a védőnő, a szülésznő, a bába, vagy az orvos lelkiismeretes munkáját, nem végez vizsgálatokat, és nem értékeli a vizsgálati eredményeket. Nem kell neki megfelelned. Nem dönt helyetted, hanem ismerteti a lehetőségeidet és támogat téged a magad számára legjobbnak tartott döntéseidben. Nem járja helyetted az utat, hanem elkísér az Úton, ha szeretnéd.

Amiben segíthetek

Azért dolgozom, hogy az a család, amelyik megtisztel bizalmával, minél örömtelibben élje át a szülés-születés intenzív, életre szóló élményét, hogy igazi Ünnep lehessen! A jó hírem az, hogy a pozitív szülésélmény nem a véletlenen múlik - sokat lehet tenni érte, méghozzá egyszerűen! Az erről szóló interjút, ami velem készült, itt meghallgathatod!
Itt láthatod a BONUM TV interjúját velem.

Szülés előtt

 • információnyújtással, a különböző lehetőségek bemutatásával segítek neked megtalálni azt az utat, ami a te elképzeléseidnek, igényeidnek leginkább megfelel.
  Aki nem ismeri a lehetőségeit, annak egy sincs! Nem azt mondom el, hogy én hogy szülném a következőt, hanem segítek megszerezni azokat az infókat, amik segítenek téged jól megalapozott döntést hozni a te szempontjaid szerint. Nem biztos, hogy van tökéletes megoldás, de mindig ki lehet hozni a helyzetből a maximumot! Fontosnak tartom, hogy olyan egyéb segítőket válassz, akikkel fizikailag és érzelmileg is biztonságban érzed magad, és megbízol szakmai döntéseikben. Nekik személyesen is szívesen bemutatkozom.
 • egyéni és csoportos szülésfelkészítés, ráhangolódás
  Az Életrevaló Szülésfelkészítő Műhelyről itt olvashatsz többet. VISSZAJELZÉSEKET itt találsz.

Szülés alatt

 • folyamatos jelenlét, időkorlát nélkül
 • érzelmi biztonság, és fizikai kényelem biztosítása
 • természetes fájdalomcsillapítás, pl. egyszerű relaxáció, borogatás, masszázs segítségével
  Szüléstörténeteket itt olvashatsz.

Szülés után

 • szülésélmény megbeszélése
 • szoptatás, gyermekágyi időszak támogatása

Te határozod meg, hogy melyik időszakban mire van szükséged. A leggyakoribb az, ha végigkísérem a teljes szülés körüli időszakot, de van aki csak a szülés előtti beszélgetésekre, van aki csak a gyermekágyas időszakra, vagy az előzetes szülésélmény átbeszélésére kér fel.

A témáról olvashatsz még a Gyakori kérdések menüpontban.