Miért választottam dúlát?

Úgy gondolom, mindenki eldöntheti, hogy szüksége van-e lelki és pszichés támaszra ezekben a gyönyörű, ugyanakkor fájdalmas és aggodalommal teli órákban.

Második gyermekem világra hozatalánál kértem fel Néma Attiláné Ella, dúla segítségét. Panna lányunk 2009. július 10-én született.

Az első gyermekem születésekor (2004 áprilisában) remek szülésznők voltak a szülőszobán és szinte egyedül én szültem azon a délelőttön, mégis nagyon magányosnak éreztem magam. Ezért gondolkoztam el azon, hogy a második alkalommal segítséget kérek valakitől. Olyan személyt szerettem volna, aki segít abban, hogy ne érezzem magam egyedül a szülőszobán, mellettem legyen végig, minden percben, és hogy szaktudásával segítsen abban, hogy ha valamit nem értek, azt elmondja, elmagyarázza és megnyugtasson.

Ella végig mellettem volt, társaságom volt, oldotta a feszültségemet, masszírozott és a fájdalmaimat különböző „fogásokkal” igyekezett enyhíteni. A személyzet, a szülésznők a rengeteg elfoglaltságuk mellett udvariasak voltak és nagyon szakszerűen látták el a munkájukat. Mivel ez alkalommal a szülőszoba tele volt, több szülés folyt egy időben, így nem volt elvárható, hogy mindig velem legyenek, beszélgessenek, lelki támaszt nyújtsanak. Ezért volt számomra nagyon fontos a dúlám érzelmi támasza.

Ella a szülés után, az őrzőben segített a baba első mellre helyezésénél, ami nagyon fontos volt, hogy nálam minél előbb beinduljon a tejtermelés.

Ezen kívül fontos volt számunkra, hogy a férjemet, aki a folyosón izgult, szintén megnyugtatta az a tudat, hogy nem voltam egyedül, és tartotta a kapcsolatot vele, és a személyzettel amikor én már nem mozoghattam.

A dúla kérésünkre fényképeket készített, amelyek segítenek abban, hogy családunk életének ezen nagyon fontos és izgalmas pillanatait rögzíthessük, és bármikor feleleveníthessük.

Úgy gondolom, mindenki eldöntheti, hogy szüksége van-e lelki és pszichés támaszra ezekben a gyönyörű, ugyanakkor fájdalmas és aggodalommal teli órákban. Mi mindenesetre örülünk, hogy felkértük Ellát, legyen velünk. Köszönjük, hogy az egészségügyi szakszemélyzet együttműködésével ilyen szép élményben lehetett részünk.

Suba Edina

Kapcsolódó tartalmak

Kapcsolódó szüléstörténet »
Kapcsolódó galéria »